Primele lucruri de facut dupa divort

divort

Un divort este greu, dar care te si obliga sa iti schimbi stilul de viata. Cu atat mai dificil dupa o perioada de 20 de ani, in care ai avut casa plina cu copii, un sot/sotie…iar acum esti singur/a.

O varianta buna este sa iti setezi niste obiective, sa iti gasesti cateva hobby-uri. Cert este ca primele zile le vei petrece schimband diverse stari de la vorbit singur/a, varsandu-ti nervii, neintelegand de ce si unde ai gresit, te vei intreba daca ai facut bine separandu-te, plangand, mancand multe dulciuri si multe altele. Dar la un moment dat, te opresti…

ce sa fac dupa divort

Idei de activitati dupa divort

  1. Decoreaza casa – daca ai ramas in casa veche, este foarte bine sa arunci toate lucrurile ei/lui, sa cumperi lucruri noi ce nu iti aduc aminte de el/ea. Daca te-ai mutat in alta locatie, cu atat mai bine. Aranjeaza-ti cuibul in stilul tau si cu amintiri cat mai putine. Doar nu vrei ca in fiecare colt in care uiti, sa iti revina o amintire si sa incepi sa plangi sau sa te intristezi.
  2. Schimba-ti garderoba – nu fiindca ai iesi deja la agatat, dar hainele noi te fac sa te simti bine, mai vesel/a. In plus, iti poti cumpara ceva pentru care ea/el nu si-a exprimat opinia.
  3. Descopera-ti noi obiceiuri – inainte de casatorie, probabil aveai o serie de tabieturi la care ai renuntat, mai ales daca ai avut si copii. Acum, ai timp pentru tine sa descoperi ce doresti sa faci, de cand nu ai mai citit o carte, sa vezi apusul band o cafea pe balcon, urcandu-te in masina si gonind pe autostrada sa te plimbi pe plaja, sa faci un curs si multe altele.
  4. Iesi cu prietenii in oras – daca ai pastrat legaturile cu prietenii, este super. Poti iesi cu ei in oras. Daca nu ai pastrat legaturile cu nimeni din diverse motive si iti dai seama ca de fapt nu ai pe nimeni, atunci e mai greu. Totusi, poti cumpara o revista, chiar daca se citeste totul pe telefon, mirosul de tus si hartie va fi ceva diferit. Iti iei revista si te asezi la o masa, intr-o cafenea, unde sa poti vedea oamenii trecand sau daca este un colt de natura, si mai bine.
  5. Mergi in vacanta – chiar daca nu ai prieteni, nu te opreste nimeni sa te urci in tren sau in masina si sa fugi 2 zile pana la munte. Te vei simti bine, fericit/a si nu vei regreta ca ai luat o gura de aer.

Author: Elena