Maseur – avantaje si dezavantaje ocupatie

Te-ai saturat de meseria pe care o ai si vrei sa incerci altceva? Sau pur si simplu esti la inceput de drum si nu stii ce sa alegi? O varianta foarte buna o reprezinta cursurile de masaj.

Masajul a fost mereu foarte cautat pentru relaxare, tonifiere, drenare limfatica, slabire, terapeutic sau pregatire sportiva.

In ziua de astazi, masajul devine din ce in ce mai cautat de catre persoanele ce isi doresc aceste beneficii in comfortul casei lor. Masajul la domiciliu devine din ce in ce mai cautat datorita traiului sedentar. Majoritatea oamenilor lucreaza intre 8 si 14 ore pe zi la birou, fara a face miscare, sar peste mesele recomandate, iar gustarile sunt dulciuri, fast food si sucuri carbogazoase.

cursuri de masaj

Aceste lucruri se resimt dupa cateva luni prin dureri cervicale sau lombare, picioare umflate si retentie de apa. Dupa analize si controale medicale, majoritatea apeleaza la sedinte de masaj.

Masajul, ca meserie, este consumatoare de energie. Efortul este destul de mare, depinde desigur daca este facut de o femeie sau un barbat, fiecare avand o constitutie diferita. Bineinteles, clientii doresc “mai tare” sau “mai incet”, foarte multi nestiind ca o miscare moderata, facuta pe o zona tinta, intr-un anume mod, poate avea efect mare fara a depune o forta (presiune) mare.

Daca vrei sa faci cursul de masaj pentru a-l practica intr-un salon, mai bine renunti.

Sa iti spun de ce…

Avantaje sa lucrezi in saloane de infrumusetare ca Maseur:

 • Locatie fixa

Dezavantaje sa lucrezi in saloane de infrumusetare ca Maseur:

 • Multe saloane nu fac contract de munca
 • Daca iti face contract de munca – nu ai concediul de 21 de zile pe an, specificat in contract, deoarece nu are cine sa te inlocuiasca
 • Iti inghesuie cat mai multe sedinte, fara pauza de odihna
 • Salariu mic sau daca lucrezi doar pe comision primesti in jur de 10-13 lei la o sedinta de 35 lei
 • Majoritatea clientilor doresc anticelulitic

Cel mai avantajos este masajul practicat la domiciliul clientului, dar si acest lucru implica sa ai: o masina, o masa de masaj pliabila, ulei si crema, spirt, role de hartie si o forma legala (SRL sau PFA) cu tot ce implica (casa de marcat ambulanta, autorizatie de libera practica UPMCA, medicina muncii, etc.). Castigul poate fi intre 50 si 150 lei pe ora, depinde de tipul de masaj si de zona unde practici.

Avantajele meseriei de Maseur la domiciliu:

 • Castiguri substantiale
 • Relatii interumane
 • Organizare propriul program, cu pauze in functie de nevoi

Dezavantajele meseriei de Maseur la domiciliu:

 • Esti mereu pe drumuri
 • In zilele geroase se poate sa ingheti pe langa masina, dupa ce pleci de la vreun client, deoarece nu mai porneste sau pur si simplu nu se deschide
 • Cand sunt nameti si nimeni nu isi curata locul de parcare, ar trebui sa ai lopata in masina si sa dezapezesti cate un loc de parcare la fiecare client. Si crede-ma, cand sunt nameti, toata lumea vrea masaj
 • Nici un client nu va intelege de ce nu ajungi, ca poate esti bolnav, ti s-a stricat chiar atunci masina sau pur si simplu esti foarte obosit si ai nevoie de odihna. Te simti bine la primul masaj, dar nu stii cat te consuma urmatoarele, astfel incat dupa 3-4 masaje poti ajunge in stadiul in care nu mai poti. Sigur nu va intelege nimeni ca nu mai poti. De ce sa nu poti?
 • Clientii nu te anunta ca nu au lift sau ca acesta s-a stricat si trebuie sa urci pana la etajul 4 cu masa si geanta (rucsac) cu uleiuri si alte accesorii. Gandeste-te ca masa are undeva la 12 kg, iar uleiurile, cremele, spirtul si ce mai ai pe acolo, ajung undeva la 15-17 kg.
 • Gelozia partenerului. Daca esti femeie si faci barbatilor, majoritatea barbatilor vor erotic, prin atingerea zonelor intime. Sau pur si simplu vor sa faca masaj fara lenjerie intima. Chiar daca ii refuzi, partenerul va avea mereu ceva de zis.

Daca alegi sau nu sa practici meseria de maseur, sa stii ca este o meserie frumoasa, cativa ani, dar dupa, devine obositoare. Mai ales ca dupa o perioada, incep durerile de articulatii datorata greutatii si frigului.

Sfat: Nu face masaj in pat sau pe canapea, deoarece iti distrugi coloana si o distrugi si pe cea a clientului. Si faci mai mult rau decat bine. Nu se merita. Ai grija de sanatatea ta. Acum pare ca poti, ca esti bine, dar gandeste-te ca trebuie sa poti si peste 15-20 de ani, mai ales cand vei avea o familie care se bazeaza pe tine.

Urmeaza linkul si vei afla recomandarea mea unde poti face Cursul de masaj, pentru a obtine o diploma acreditata si a fi sigur ca inveti cu adevarat ceva.

Mult succes !!!

Author: Elena