Lucreaza online de acasa pe Upwork

locuri de munca de acasa pe calculator

*Disclaimer – Articolul contine linkuri afiliat, prin inscrierea pe Fiverr, in urma accesarii lor, castig un mic comision. Va multumesc anticipat.

lucreaza online de acasa

Upwork este o platforma online de lucru, ce conecteaza afaceri de diverse dimensiuni cu liber profesionisti si agentii. Este o platforma perfecta pentru incepatorii in freelancing, ce doresc sa isi dezvolte abilitatile, sa descopere si sa isi imbunatateasca experienta in relatiile cu clientii. Fiecare se intreaba, ce i se va cere la un loc de munca nou, ce implica si daca poate sa indeplineasca sau nu cerintele. Aici poti afla intr-adevar de ce esti capabil.

Upwork este un website excelent pentru persoanele autodidacte, ce invata singuri din tutoriale sau cursuri online si nu stiu sa evalueze nivelul de cunostinte dobandit.

Bineinteles ca este si pentru profesionisti…acestia avand mult mai multe beneficii pe Upwork.

Totul este sa iti doresti un castig suplimentar sau in cazul in care doresti o recalificare, sa iti doresti sa reusesti. Pentru a reusi iti trebuie perseverenta, continuitate si multa munca. Nu ai cum sa reusesti fara munca.

Cum poti incepe sa lucrezi pe Upwork?

 • Trebuie sa completezi pe pagina de locuri de munca (Find Jobs) variantele preferate – nu vei fi restrictionat in functie de alegerile pe care le faci aici. Trebuie doar sa arati domeniile care te intereseaza.
 • Vezi ce cursuri sunt pentru noii freelanceri.
 • Completeaza descrierea – scrie cateva cuvinte despre tine, cine esti si ce te reprezinta. Ce doresti sa oferi viitorilor clienti. Ai grija cum formulezi aceasta descriere, deoarece rata de respingere este destul de maricica. Cel mai bine este sa intri pe platforma, sa cauti freelanceri ce activeaza in domeniul preferat de tine si sa iti faci o idee despre prezentarea lor.
 • Sa completezi celelalte campuri cerute precum: abilitati, portofoliu (daca ai), studii, experienta profesionala, diplome, limbi straine, etc.

Dupa ce ai terminat de completat, apesi Done sau Send si aplicatia este trimisa spre verificare, catre un consultant. Daca ai fost respins, ti se va spune motivul. Trebuie sa te duci sa rectifici problema, unde ti se indica si o trimiti din nou catre verificare.

Mie mi-au respins-o de 4 ori din cauza descrierii. Dupa a doua oara devenise deja o ambitie personala. Nu copia descrierea altui freelancer. Nu vei trece nici asa 🙂 Trebuie sa fie originala.

Dupa ce ai fost acceptat, poti descarca eBook-ul gratuit cu sfaturi despre cum sa devii un profesionist si sa iti dezvolti afacerea. De asemenea vei avea articole si cursuri pentru a invata cum sa atragi clientii si sa ai cat mai multe contracte. Poti face si un video in care sa te filmezi vorbind despre tine si ce te motiveaza in munca ta.

Cum imi fac cont pe Upwork?

Poti crea un cont nou cu adresa de gmail deja existenta, prin conectarea cu Google sau un cont nou cu alte adrese de email.

Cum functioneaza Upwork?

Upwork functioneaza in general ca eJobs. Daca ai cautat locuri de munca si ti-ai depus CV-ul pe platforma eJobs, atunci iti va fi foarte usor sa folosesti Upwork.

Persoanele fizice, autorizate sau companiile posteaza pozitia libera pe care o au, termenul contractului (daca este pe termen lung, pe proiect), descrierea jobului, o suma maxima pe care sunt dispusi sa o plateasca si nivelul de experienta al freelancer-ului.

Freelancerul, cautatorul de joburi, aplica scriind cateva cuvinte despre oferta sa si de ce ar trebui sa il aleaga pe el si suma cu care doreste sa fie platit pe proiect sau pe ora.

Dintre toate aplicatiile, angajatorul selecteaza unul sau mai multi pe care doreste sa ii intervieveze pentru a lua o decizie finala sau face angajarea direct. Vireaza suma convenita, care este pastrata de catre Upwork pana cand acesta confirma primirea livrarii de la freelancer.

Ce tipuri de contracte poti primi?

Contractele sunt pe perioada nedeterminata sau pe proiect. Plata se face pe proiect sau pe ora. Moneda in care se lucreaza pe Upwork este Dolarul American. Timpul lucrat pe ora este contorizat de aplicatia „Track time with the desktop app” ce face poze in timp real. Nu sterge din pozele facute de aplicatie, deoarece iti vei sterge si timpul contorizat de la ultima poza pana la cea stearsa. Timpul respectiv este in medie de 10 minute.

Cand sunt platit?

Fiecare platforma, ca si Fiverr, are un perioada de gratie in care retine banii, pentru eventuale plangeri. Daca nu sunt plangeri in legatura cu proiectul livrat de tine, atunci Upwork elibereaza banii in contul tau intr-un termen de 10 zile. Daca te duci in contul tau, la castiguri si ceri sa ti se faca plata, aceasta se face imediat.

Ce modalitati de plata poti alege pe Upwork?

Variantele de plata sunt PayPal, Payoneer si Transfer bancar.

Costa sa lucrezi pe Upwork?

Sa te inscrii si sa lucrezi pe Upwork este Gratuit. Upwork primeste un comision din fiecare proiect executat de tine. Iti asigura gratuit 60 de puncte (Connects) pe luna. La fiecare aplicare ti se retrag intre 2 si 4 puncte. Deci ai grija cum le intrebuintezi. Daca doresti mai multe puncte si mai multe beneficii, poti aplica contra cost pentru Membership.

Cati bani poti castiga pe Upwork?

Poti incepe pentru un incepator cu $3 pe ora. Cand ai avut cateva proiecte si ai recenzii de 5 stele, poti creste pretul. Daca esti deja un profesionist si ai un portofoliu bine pus la punct, atunci poti aplica deja cu un tarif maricel. Sunt graficieni sau programatori care castiga intre 20 si 50 de dolari pe ora. Depinde de domeniul pe care il ai. Poti face o cautare prin profilurile celorlalti colegi de pe Upwork, pentru a-ti face o idee despre cat poti taxa si in ce conditii.

Cum pot avea un profil completat 100% pe Upwork?

Pentru un profil bine pus la punct si bifa verde de verificare, trebuie sa completezi in contul tau, la Settings, datele pentru taxe si impozite, daca esti sau nu cetatean US, sa verifici iti emailul, sa incarci o poza cu cartea de identitate, sa iti incarci o poza de profil actualizata. Dupa ce incarci poza, ti se va cere sa faci o programare cand sa faci verificarea si sa fi sunat de catre un consultant, pentru ca acesta sa iti verifice identitatea. Pentru Upwork este foarte important ca persoana pe care o vede pe camera sa fie aceeasi din cartea de identitate si poza de profil. Deci trebuie sa ai activat Skype, camera web, microfonul si sa ai cartea de identitate langa tine. De asemenea, consultantul iti va pune si intrebari legate de contul tau, precum care este ultimul proiect la care ai lucrat sau cum se numea clientul. Dupa verificarea aceasta, vei avea bifa verde atasata profilului tau, ceea ce inseamna ca esti de incredere.

locuri de munca

Ce beneficii ai pe Upwork?

Cu platforma de lucru online, poti lucra de oriunde, oricand. Poti avea independenta financiara si poti lucra cat poti. Ai de asemenea posibilitatea sa iei cate proiecte doresti si in cate domenii vrei. Nu esti obligat sa ramai intr-un singur domeniu, ceea ce te ajuta foarte mult sa nu te plafonezi sau daca urasti munca repetitiva.

Cum te poti promova pentru a primi mai multe contracte?

Upwork iti pune la dispozitie unelte pentru promovarea profilului tau, precum linkuri si bannere. Iti poti face conturi pe retele de socializare si sa postezi din cand in cand aceste linkuri. Daca ai prieteni ce detin bloguri sau situri, ii poti ruga sa afiseze intr-un colt bannerul tau. Desigur, daca vizitatorii acelui site sunt americani, este perfect, deoarece limba folosita pe platforma online Upwork este engleza si angajatorii de top sunt americani. Daca nu ai prieteni cu situri, poti intra pe grupuri Facebook, ce iti permit promovarea online in limba engleza, a domeniilor in care profesezi.

In ce domenii poti alege sa profesezi?

 • Web Dev
 • Mobile Dev
 • Software Development
 • IT&Networking- Database
 • Data Science&Analytics
 • Engineering & Architecture
 • Design & Creative
 • Writing
 • Admin Support
 • Customer Service
 • Marketing
 • Legal
 • Accounting & Consulting
 • Translation
 • Sales & Marketing
 • UI/UX Design

Care sunt cele mai cautate domenii in 2019 pe Upwork?

 • Taxe US
 • Automatizare-robotica
 • Apache Hadoop
 • Magento
 • Creare, editare video
 • Planificare financiara
 • Documentatie financiara
 • Vue.js
 • Formarea angajatilor
 • Template-uri Shopify
 • Dezvoltare manageriala
 • Arhitectura
 • Contabil autorizat
 • Podcasting- cum sa faci, sa editezi o inregistrare

Fa-ti cont pe Upwork si incepi sa lucrezi de acasa!

Sper ca a fost util articolul si daca da, te mai astept si iti doresc mult succes.

Author: Elena