Invierea fiicei lui Iair

invierea fiicei lui iair in calendarul ortodox
semnificatie nume iair

Invierea fiicei lui Iair s-a sarbatorit pe 6 noiembrie 2022, dupa Sambata mortilor si reprezinta una dintre minunile infaptuite de Isus Hristos.

Invierea fiicei lui Iair este mentionata in trei Evanghelii: Evanghelia dupa Luca, Evanghelia dupa Matei si Evanghelia dupa Marcu.

Isus Hristos este aratat cum merge spre casa lui Iair, incercand sa treaca printr-o multime de oameni. Incercand sa ajunga la fetita, o femeie se vindeca atingandu-se de el.

In urma intarzierii sale, Isus primeste vestea ca fetita a murit. Toata lumea, inclusiv parintii fetei, inteleg ca nu mai este nimic de facut si se pun de acord sa nu il mai deranjeze pe Invatator.

Isus merge in continuare la fetita si spunandu-i sa se scoale, aceasta se ridica, ca si cand nu murise cu putin timp in urma.

Iair – insemnatatea numelui

Persoanele nascute cu acest nume sunt energice, ambitioase si au o concentrare mare. Persoanele ce poarte numele „Iair”, ocupa functii de executie si sunt foarte dedicate in ceea ce fac.

Numele „Iair” vine din Ebraica, unde se gaseste sub forma „Yaiyr” si inseamna „cel luminat, cel ce se trezeste”.

Numele Yaiyr este consmenat in Vechiul Testament, iar in Noul Testament devine „Yair” si este numele tatalui fetei inviate.

Cu timpul acest nume a inceput sa fie scris cu Y sau cu I.

Sursa: Doxologia, Wikipedia

Author: Elena