Graphic Design – tutorial pentru incepatori

cursuri online certificate

Daca doresti sa devii graphic designer, adica grafician, poti urma mai multe tutoriale, pe YouTube sau programul certificat de Institutul de arte California de pe platforma Coursera, pentru a-ti dezvolta abilitatile si a deveni un grafician talentat. Cursul este in limba engleza, cu program flexibil, 100% online.

California Institute of the Arts, are un curs de specializare ca graphic designer, predat de profesori cu experienta din cadrul universitatii. Cursul este gratuit 7 zile, dupa care este contra cost pe Coursera. Ca sa iti faci o idee, poti vedea in jur de 11 ore din acest curs, pe Youtube. Linkurile pentru ambele versiuni, sunt la finalul articolului.

Cursul este impartit in 5 sectiuni, prin care atinge subiecte precum bazele graficii, istoria, crearea de imagini si transmiterea mesajului si tipografie. Toate sectiunile au proiecte practice, ce pot fi adaugate la portofoliu. Cursul poate fi completat prin detinerea unui calculator si a programelor incluse in Adobe Creative: Photoshop, Illustrator si InDesign.

Sectiunile cursului – Graphic Design tutorial pentru incepatori CALArts

Bazele graficii

Prima parte a cursului preda principiile graficii prin crearea de imagini, tipografie, compozitie, aplicarea culorilor si formelor si cam tot ce sta la baza designului grafic.

Introducere in Tipografie

A doua parte este introcucerea in tipografie si reprezinta tot ce trebuie sa stii despre reprezentarea visuala a textului.

Introducere in crearea de imagini

Practicarea creearii de imagini este o parte interesanta care iti arata cum sa creezi fizic si digital o imagine sau o textura.

Istoria graficii

Istoria designului incepand cu anul 1850. Aceasta parte cuprinde practica si mici teste.

Branding

Un proiect final in care se creeaza brandul unei companii imaginare.

Youtube curs CALARTS

Coursera Graphic Design Curs de specializare incepatori

*Disclaimer Articolul contine linkuri cu trimitere la unele cursuri contra cost, de tip afiliere. Este alegerea dvs daca accesati sau nu aceste linkuri, dar daca da, acest site nu raspunde de erorile sau eventualele neplaceri avute pe acel site.

Author: Elena