Curs de software testing in Bucuresti

In ultimul timp, au aparut o multime de centre ce ofera cursuri de software testing, care mai de care mai scumpe. Preturile cursurilor se incadreaza intre 1200 de lei si 3000-4000 de euro.

software testing curs ieftin Bucuresti

Ti se ofera platforma online, parte teoretica, parte practica si garantia angajarii. Dar eu sunt mai suspicioasa din fire, mai ales ca am experienta altor cursuri unde nu am invatat nimic. Astfel incat, nu am avut curajul sa fac un credit si sa platesc in rate un curs, unde nu am garantia ca se va alege ceva de mine.

In plus, ca mama a doi copii, nu ma angajeaza nimeni sa lucrez de acasa ca software tester, iar eu nu am posibilitatea sa lucrez 8-12 ore pe zi intr-o multinationala.

Va voi explica pe scurt ce am ales.

Dupa tutorialele de pe Guru99 si cateva cursuri Udemy, am cautat pe Youtube niste cursuri in romana sau macar mici explicatii in domeniul software testing si nu am gasit decat publicitate.

Asa ca, am ajuns sa caut cursuri de software testing in Bucuresti, mai ieftine, unde sa merg pentru a vedea ambianta, cum se lucreaza in echipa si sa pot pune o intrebare unui profesionist, in cazul in care nu am inteles ceva din tutorialele online.

Am gasit „Academia Testarii„, o mica afacere pornita de trei persoane cu o indelunga experienta in dezvoltare web si testare software.

Academia Testarii” pune la dispozitie cursurile:

M-am inscris in august 2019 pentru cursul „Initiere in Software Testing” de weekend din Decembrie. In general se desfasoara in cursul saptamanii seara sau sambata si duminica, iar ca pret este foarte convenabil.

Am fost o clasa formata din aproximativ 18 persoane, intre 25 si 54 de ani. Doua persoane erau din domeniu, restul vroiau sa se recalifice, dar nu stiau ce sa aleaga si ce implica mai ales pozitia de software tester. Cursul a tinut 2 weekend-uri, cate 8 ore pe zi. Iar pana la sfarsitul cursului, o persoana deja renuntase, iar cinci spuneau ca nu este ceea ce au cautat si ca ei nu pot face acest job.

Cursul este format din:

  • Initiere in software testing
  • Agile si Scrum
  • Testare functionala si non-functionala
  • Test Cases in Zephyr
  • Tehnici de design pentru test cases
  • Defecte Jira
  • Examen final

Formatorii au peste 8 ani experienta in domeniu si o rabdare imensa. Sunt deschisi intrebarilor de orice fel din domeniu, iti explica cum se desfasoara o zi de munca ca software tester, ce intalnesti la interviuri si cum te poti angaja mai repede.

Tot ce se invata teoretic se transpune practic, incercand sa implementeze de asemenea lucrul in echipa si modul de lucru incepand de la cererea clientului, la formarea test case-urilor, cautarea defectelor si rezolvarea lor.

In acelasi timp, primesti acces pe platforma Atlassian si inveti sa lucrezi in Zephyr pentru a face test case-uri si cu Jira pentru a urca defectele gasite.

La sfarsitul cursului am primit tema pentru examenul final pentru care nu iti sufla nimeni in ceafa, dar daca il faci, inveti ce inseamna sa fi autodidact, sa te organizezi si sa visezi programele in care lucrezi.

Am terminat cu bine cursul, mai increzatoare, iar daca nu pot practica intr-o pozitie full time, ma bucur sa o pot practica ca freelancer pe platformele Upwork si Fiverr. Dar despre acestea va voi povesti in alte articole.

Pana atunci, vizitati site-ul celor de la „Academia Testarii” si vedeti daca vi se potriveste ceva.

Disclaimer – Acest articol nu este sponsorizat. Este parerea mea personala. Articolul contine link referral Fiverr. Daca doriti, va puteti inscrie pentru a lucra ca freelancer pe Fiverr, iar daca o facti prin intermediul linkului meu, voi primi un mic comision, pentru care va multumesc anticipat.

Author: Elena