Cum sa castigi bani lucrand de acasa

remote jobs bucuresti
lucreaza in mediul online

In ziua de astazi este bine sa stii sa faci cat mai multe lucruri si sa ai mereu un as in maneca pentru a fi asigurat financiar. Oricat traiesti cu impresia ca ai un loc de munca stabil, se poate sa te trezesti ca intr-o zi nu mai este asa.

Online, pe internet, exista platforme unde poti presta diverse servicii si sa primesti o compensatie pe ora sau pe proiect. Platforma intermediaza relatia dintre tine si client, rezolva neintelegerile (daca este cazul) si opreste un comision pentru fiecare proiect dus la final.

Iata unele dintre cele mai cunoscute platforme online de munca la domiciliu:

Fiverr

Fiverr a fost fondat in anul 2010 in Israel, de catre Micha Kaufman and Shai Wininger si este o platforma de lucru ce ofera peste 250 de categorii de servicii digitale. Platforma asigura colaborarea dintre companii si lucratorii individuali ce isi expun serviciile prin „gigs” incepand de la suma fixa de 5 dolari.

Fiverr este perfect atat pentru incepatorii, ce doresc sa incerce o noua abilitate cat si pentru profesionisti.

Fiverr – are doua variante: pe platforma normala poti lucra si castiga bani din prestarea de servicii, iar pe Fiverr Affiliate, esti platit pentru a face publicitate si a aduce alti clienti pe platforma.

Sa o luam pe rand…

Fiverr – platforma de lucru

cum sa lucrezi de acasa

Iti faci cont pe site, iti completezi profilul si incepi sa muncesti. Trebuie sa iti faci Gig-uri (Oferta), sa stabilesti pretul dorit pentru serviciile prestate. Daca instalezi aplicatia pe telefon Fiverr Google Play sau Fiverr Apple Store, poti fi notificat in timp real daca primesti vreun mesaj sau o comanda.

Fiverr isi bazeaza algoritmul pentru afisarea freelancerilor in functie de nivelul pe care il au si performanta acestora din ultimele 60 de zile.

Nivelul este in functie de cate comenzi ai efectuat:

 • Nivelul 0 – New Seller – Esti incepator
 • Level One Seller – Esti membru de cel putin 30 de zile si ai facut 10 comenzi cu rating pozitiv.
 • Level Two Seller – Sa ai 50 de comenzi livrate cu nota pozitiva in ultimele 60 de zile.
 • Top Rated Seller – Selectat de catre consultantii Fiverr, cu vanzari multe, rating pozitiv si sa ai la profil insigne cu diplome primite in cadrul cursurilor Fiverr.

Performanta se calculeaza pe ultimele 60 de zile si se bazeaza pe timpul de raspuns la noile comenzi si mesaje, timpul de livrare, livrarea la timp si nota data de client.

Daca nu stii sa iti creezi un cont si un Gig atunci poti accesa articolul:

Cum sa iti faci cont pe Fiverr si sa incepi sa lucrezi online

Fiverr Affiliate

In cazul in care ai situri sau esti un Influencer (o persoana cu conturi de socializare sau canale YouTube, ce au multi urmaritori) atunci poti trimite trafic catre Fiverr si primesti comisioane pentru inscrierea clientilor si cumpararea de servicii de pe site. Fiverr iti pune la dispozitie o gama larga de bannere si linkuri pe care le poti folosi pe modul General sau dupa anumite categorii. De asemenea are varianta piramidala de inscriere a altor afiliati.

Upwork

Upwork este o platforma de lucru online, ce a luat nastere din fuziunea Elance-oDesk, doua mari platforme pentru joburi pe internet. Acestea doua, Elance-oDesk au devenit Upwork in 2015, preluand toate profilurile si recenziile userilor.

Upwork uneste afacerile mici si mari cu liber profesionisti sau agentii, atunci cand se cauta persoane temporare, intr-un anumit domeniu si nu se doreste angajarea pe perioada nedeterminata. Multe companii descopera ca isi poate crea o echipa de profesionisti online, fara ca macar sa vorbeasca cu acestia macar o data. Colaborarea se face prin intermedierea lor de catre Upwork.

Platforma este perfecta pentru incepatori, pentru persoanele nesigure, ce doresc sa faca proba abilitatilor lor, dar este excelenta si pentru profesionistii cu portofolii deja create.

Upwork are posibilitatea sa aduca clienti noi, pentru ca tu sa poti gasi un loc de munca online si ofera metode in care sa iti promovezi profilul pe retelele de socializare.

De asemenea, platforma iti ofera ocazia sa iti creezi un profil personalizat pe fiecare nisa in care profesezi, sa te dezolti prin cursuri si teste, sa vezi ultimele statistici si sa adaugi marturiile clientilor pe care i-ai avut in viata de zi cu zi.

locuri de munca de acasa pe calculator

Proiectele sunt platite per total sau pe ora. Timpul lucrat pe ora este contorizat de aplicatia „Track time with the desktop app” ce face poze in timp real.

Upwork are o gama larga de domenii in care poti lucra, printre care sunt si:

 • Web Dev
 • Mobile Dev
 • Software Development
 • IT&Networking- Database
 • Data Science&Analytics
 • Engineering & Architecture
 • Design & Creative
 • Writing
 • Admin Support
 • Customer Service
 • Marketing
 • Legal
 • Accounting & Consulting
 • Translation
 • Sales & Marketing
 • UI/UX Design

Daca doresti sa afli mai multe despre platforma Upwork si in ce conditii poti lucra pe ea atunci poti citi si articolul:

Cum sa incepi sa Lucrezi online de acasa pe Upwork

Mult Succes!

*Disclaimer- Articolul contine linkuri afiliate si castig un mic comision in cazul inscrierii tale prin el. Iti multumesc anticipat.

Author: Elena