Activitati educative pe calculator pentru copii

cursuri gratuite copii online

Multi copii iubesc jocurile sau video clipurile pe calculator sau tableta, respectiv telefon. Parintii nu stiu cum sa ii scoata din mediul virtual, iar cand devine dependenta, apar micile certuri si revolta copilului.

Iata cateva situri sau aplicatii, unde copiii pot invata ceva util pe calculator:

activitati pentru copii
  • Typing Club – este un site unde copilul poate invata tastarea rapida si tastarea oarba pe calculator. Jocurile sunt interactive, cu teste la terminarea fiecarui nivel si punctaje. Aplicatia contorizeaza timpul petrecut, viteza de tastare (cuvinte pe minut), rata procentuala tastare corecta sau tastare gresita.
   activitati calculator copii
   Situl are foarte multe nivele gratuite, dar are si o forma platita, care reprezinta: fara reclame, mai multe jocuri si nivele, mai multe statistici. TypingClub este perfect si pentru adultii ce doresc sa isi dezvolte abilitatile de tastare sau care doresc sa faca competitii cu copiii lor. Situl este in limba engleza, dar cu parintele langa, este usor de inteles ce trebuie facut, cam toata actiunea fiind in jurul tastaturii.cursuri programare online gratis
  • Scratch – este un site unde copilul poate invata programare prin intermediul jocurilor. Are propriul studio de design si multe jocuri interactive, pe care le poate juca sau construi folosind: tutoriale si conectarea cu alti utilizatori Scratch. Tutorialele cuprind: Inceput, Codeaza un desen animat, Creeaza animatii care vorbesc, Creeaza dialoguri, Animeaza un nume, Compune muzica, Creeaza o poveste, Da viata unui caracter, Creeaza un joc de vanatoare, Creeaza un joc de aventura, Joc Pong cu bila, Inregistrare sunete, Creeaza o gogoasa care se roteste, Adauga efecte, etc.

 

programare copii

Scratch este in mai multe limbi, inlcusiv Romana si Engleza. Situl este gratuit si poate fi folosit si de adulti ce incearca sa se reprofileze pe alt domeniu. Este un inceput bun. Spor la programare.

 • Khan Academy Kids – este aplicatie pentru telefon sau tableta pe Google Play, App Store sau Amazon si se adreseaza copiilor intre 2 si 5 ani. Este in limba engleza. Copilul poate invata literele, cifrele, sa indeplineasca sarcini simple, poate viziona povesti si videoclipuri, poate juca jocuri, poate invata animalele, culorile, etc.. Peste varsta de 5 ani, se gasesc si activitati matematice de adunare, scadere, inmultire si impartire.
jocuri educative copii online

Author: Elena