
Lucrezi de acasa si nu stii cum sa ocupi timpul copilului tau, astfel incat sa aibe o activitate si tu sa iti poti face treaba?
Am facut o lista cu cele mai potrivite activitati, pe care le poate face cu placere, chiar singur.

1. Nisip kinetic

Nisipul kinetic este o inventie minunata, ce dezvolta abilitatile manuale ale copilului. Se gaseste in diverse culori, desi atunci cand il vei da celui mic, le va amesteca rapid. Slabe sanse sa ramana fiecare culoare separata. Nisipul kinetic il poti gasi in cantitati diferite, cu matrite sau forme. Este practic ca un nisip obisnuit din care copilul poate face castele, animale si orice altceva isi doreste. Copilul se poate juca pe o salteluta mica sau de ce nu, chiar un cearceaf ce va ramane special pentru acest lucru. Dezavantajul este ca dupa utilizare, hainele copilului trebuiesc curatate si schimbate, iar daca a fost prea entuziasmat, e posibil sa ai de aspirat un pic.
2. Hama beads

Hama beads sunt niste margelute mici ce vin la pachet cu unele forme. Margelutele se pun pe forme, in cuie si se formeaza diverse animale, plante sau obiecte, in functie de matrita aleasa.
3. Desen
Daca copilul este pasionat de desen, atunci totul este foarte simplu. Pe un dispozitiv (Smart TV, tableta), pune-i tutoriale pentru a-si imbunatati abilitatile. Cu cateva hartii in fata, un creion si o guma de sters, isi poate dezvolta abilitatea de a desena. Unul dintre cele mai cautate turotiale sunt:

- Rob Biddulph – are un website si un canal Youtube unde te invata sa desenezi. Rob Biddulph este un celebru desenator si scriitor de carti pentru copii. Da click pe linkurile albastre Rob Biddulph website si Rob Biddulph canal Youtube pentru a accesa gratuit tutorialele.
- Scott Harris – este desenator, pictor, artist digital. Creeaza de la filme, jocuri video, manga, tutoriale si multe altele. SCOTT Harris este pentru copiii si adulti, ce au deja calitati mai avansate. Pe situl sau, Artstation.com sunt o serie de cursuri gratuite, in general, bazate pe creatii digitale. Daca pare prea complicat, poti vedea variantele de tutoriale de pe canalul Youtube sau cursurile pas cu pas, de pe Udemy.
4. Pictura

Nu orice fel de pictura. Cand este toamna poti aduna conuri, ghinde sau in alte anotimpuri pietre, scoici sau alte obiecte. Poti folosi alte materiale precum cele textile. Copilul va fi foarte interesat sa incerce sa picteze pe ceva nou, nu doar pe hartie.
5. Plastilina

Ce este mai frumos decat plastilina? Este si mai grozav daca are un facalet, un cutit de plastic si forme. Daca nu ai plastilina din comert, o poti face foarte simplu din:
- 2 cani de faina (cana de 250-300 ml)
- 2 lingurite de sare
- 2 lingurite de ulei de floarea soarelui sau de masline
- 2 lingurite crema tartar – este un stabilizator, un agent de crestere natural, ce se gaseste in comert (optional)
- cateva picaturi de glicerina naturala pentru luciu si intindere (optional)
- o jumatate de cana apa calduta
- colorant alimentar
6. Jucarii din sosete

Poate decora sosete, desenandu-le mustati, ochi, par. Daca baga orez in ele si le leaga la capat si mijloc, poate face un om de zapada, o omida, un omulet ghiulea, etc. In cazul copiilor mai mari, acestia le pot face ochii prin coaserea nasturilor. Se pot folosi si paiete prinse cu lipici sau margele cusute.
7. Jocuri de rol

Se poate juca cu 2 papusi, jocuri de rol precum vanzator-cumparator, doctor-pacient, politist-hot, fotograf-model, ospatar-client, bucatar-client, mama-copil, tata-copil,la scoala si multe altele. Daca are inca un frate sau o sora este si mai bine. Jocul va fi mai amuzant.
8. Decorarea bradului de Craciun

Chiar daca nu este Craciunul, poti face o exceptie si sa scoti bradul artificial si decoratiunile. Lasa copilul sa isi ocupe timpul decorand bradul. Acest lucru il va acapara cel putin o ora.
9. Pictare oua

Daca nu mai ai idei, poti fierbe cateva oua si sa lasi copilul sa le picteze. Va fi amuzant sa il vezi cum picteaza cu degetele si pensula. Daca vine Pastele, cu atat mai bine.
10. Orasul cu jucarii

Daca stii sigur ca maine ai sedinta si nu vrei ca copilul sa apara pe apelul video urland, atunci trebuie sa iti faci planul deja. Pe parchet sau mocheta, creeaza un oras cu jucarii. Ce inseamna? Adica trebuie sa faci diverse cladiri si locatii cu banda izoliera colorata, lipita pe parchet sau hartie decupata (daca ai rabdare sa desenezi – decupezi – lipesti). Trebuie sa creezi case, garaje, parcari, fast food, magazine, parcuri, copaci si tot ce iti mai trece prin cap. A doua zi, cand este timpul sedintei, orasul va fi gata, impreuna cu o serie de figurine in case si pe strazi si masini de lux in parcari.
11. Construieste un fort
Poti construi un fort din 2 scaune alaturate si o paturica deasupra, care se continua cu un tunel facut dintr-o cutie. Sau poti folosi perne si pilota.
12. In cautare de comori

Tot cu cateva zile inainte, deseneaza, fara stirea lui, o harta a unei comori. Fa un plan unde poti ascunde comoara si pasii care trebuie sa ii parcurga pentru a o gasi. Va fi foarte entuziasmat.
13. Google Art and Culture

Daca tot ramane fixat pe tehnologie, atunci poate il poti redirectiona de la jocuri sau diverse clipuri pe Youtube, pe Google Art and Culture. Google Art and Culture este o platforma pentru explorarea diverselor locatii de acasa. Aici, poate invata despre civilizatii, poate vedea live muzee, poate vedea constelatii si programe NASA, sa zboare printre stele si sa vada cum s-au creat acestea, si multe altele.